12 augusti 2009

Honungsbröd.


4,5 dl filmjölk
1,5 dl honung
1 dl solrosfrön
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl special med fullkorn
2 tsk brödkryddor (färdig blandning)
2 tsk bikarbonat
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Rör samman filmjölk och honung i en bunke, blanda de torra ingredienserna för sig i en skål. Rör ner alltsammans. Smörj en brödform och bröa den med grovt rågmjöl. Häll i den lösa degen i formen och strö över grovt rågmjöl. Grädda i mitten av ugnen 45 minuter på 175 grader.

Mums!


3 kommentarer:

Ivy sa...

Mmmmm! Min väninna gör ett jätte gott honungsbröd, recepten verkar ganska lika - jag måste ta och testa nu snart!

SaraSara sa...

Åh, hurra, du vet jag vad jag ska göra med påsen med brödkryddor som jag hittade i en gömma idag och undrade vad jag skulle göra av! :) Har bakat bikarbonatbröd i alla upptänkliga varianter, men den här var ny. :)

lb sa...

vad gott det låter!! Det här receptet måste jag absolut prova på :)